Communicatie en Advies

Pure Matters - Communicatie en Advies

Communicatie en Advies

Pure Matters geeft advies en voert communicatie-opdrachten uit op het snijvlak van natuur(bescherming) en duurzame ontwikkeling. De activiteiten zijn vooral gericht op het Waddengebied, sinds 2009 uitgeroepen als UNESCO Werelderfgoed. Pure Matters werkt aan de ontwikkeling en aan het beheer van websites, doet adviserend-beleidsmatig werk en vertaalt uw vakspecifieke teksten (NL-DUI-NL) . Opdrachtgevers zijn vooral  overheden en non-profitorganisaties.

Als biologe, communicatie adviseur en ‘taalfreak’ heeft Friederike Liebmann, eigenaar van Pure Matters, meer dan 20 jaar werkervaring in het Nederlands-Duitse Waddengebied: “De Wadden zijn puur, tamelijk ongerept en voor zo veel mensen een geweldige plek om natuur te beleven en inspiratie op te doen. Met mijn werk ondersteun ik organisaties die dit gebied willen bewaren en op een duurzame manier toegankelijk willen maken. Een heldere, authentieke communicatie en taal helpen hierbij enorm,” vat Friederike haar insteek samen.

Internationale projecten en initiatieven hebben haar bijzondere belangstelling. Van oorsprong Duitse, en vele jaren ook in het Duitse Waddengebied werkzaam, weet Friederike Liebmann de eigenheden, belangen en taal (letterlijk en figuurlijk) van de afzonderlijke Waddenzeelanden Nederland en Duitsland op elkaar af te stemmen en met elkaar te verbinden.

Wil je de mogelijkheden verkennen wat Pure Matters voor jouw organisatie kan betekenen?
Je bent van harte uitgenodigd een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek.

Portfolio / Recente opdrachtgevers

Stichting Waddengroep/ keurmerk Waddengoud:
Ontwikkeling van duurzame pakketreizen naar het Nederlandse Waddenzee Werelderfgoed gebied (samen met de Duitse touroperator REISEN MIT SINNEN) 2017/2018

Consulent voor internationale samenwerking (vanaf 2012)

Merk Fryslân:
Inhoudelijke ontwikkeling van een programma met rondleiding voor een groep Duitse journalisten op Terschelling (Waddengouddorp Oosterend en Sense of Place) november 2017

Common Wadden Sea Secretariat:
Nieuws- en evenementenredactie en vertaalwerkzaamheden voor de officiële website voor het Werelderfgoed Waddenzee www.waddenzeewerelderfgoed.nl (vanaf 2012)

Attema-Sate: kleinschalige recreatie/vergaderlocatie in Gaastmeer
Vertaling van de website www.attema-sate.nl (NL - DUI) (vanaf oktober 2015)

Samenwerkende Wadden-overheden:
Organisatie van het Werelderfgoedweekend 2015 voor het Nederlandse Waddengebied; ontwikkeling van een concept en organisatie-handleiding voor de komende edities van het landelijke Werelderfgoedweekend (mei/juni 2015)

Multidimensional Tourism Institute (MTI) Rovaniemi, Finland:
Ontwikkeling en begeleiding van een studiereis voor best practice cases t.a.v. het touristische aanbod in het Nederlandse Waddengebied (april/mei 2014)

Landschapsbeheer Friesland en Groningen, Landschap Noord-Holland:
Vertaling promotievideo en website van het project Waddenwandelen (www.waddenwandelen.nl) (2013)

Waddenacademie:
Advies en impulsen voor de verdere ontwikkeling t.b.v. de officiële website voor het Werelderfgoed Waddenzee (www.waddensea-worldheritage.org) (2012/2013)

Provincie Fryslân en Ministerie EZ:
Input en deelname internationale workshop over communicatie strategie voor de trilaterale Wadden Sea Cooperation (9/2012)