Purematters verkoop achtergrond

Achtergrond: Over de kleding en verkoopactiviteiten

De verkoopactiviteiten van Pure Matters zijn een bijzondere aanvulling op het aanbod van ecokleding in Noord-Nederland. Steeds meer mensen zijn op zoek naar zuivere en 'eerlijke' kleding. Als gevolg daarvan groeit in de schappen het aanbod aan T-shirts, sokken en ondergoed van biologisch katoen. Maar bovenkleding en accessoires van wol uit biologische schapenhouderij zijn in Noord-Nederland nauwelijks in winkels verkrijgbaar. 

De directe verkoop van deze kleding is voor heel Nederland vrijwel uniek. Omdat Friederike Liebmann, eigenaar van Pure Matters, het persoonlijke contact met haar klanten belangrijk vindt, is zij gestart met een huiskamerwinkel. Hier en via speciale verkoopdagen op markten en winkels vind je direct goede en eerlijke kleding voor een faire prijs.

Overzicht van de actuele verkoopactiviteiten

Omdat bleek dat steeds meer mensen buiten Friesland belangstelling in de ecologische kleding van Pure Matters hadden, kun je de kleding nu ook via internet bestellen.

Meer informatie over online bestellen

De kleding van Pure Matters

Logo van het IVN

Bij Pure Matters kun je terecht voor kleding van de Duitse merken Reiff, Engel, Flomax en Stulpenkult. Ze zijn allemaal gespecialiseerd in kleding van 100% wol en katoen, meestal van biologische afkomst en voor een groot deel gecertificeerd met de strenge duurzaamheidslabels 'IVN best' en GOTS voor natuurtextiel.

Bij het merk REIFF (voormalig RELÄX) vindt het hele productieproces op één locatie in Zuid-Duitsland plaats: het ontwerpen van de modellen, het breien en vilten van de stoffen en uiteindelijk het naaien van de kleding. Het materiaal - wol en katoen - is voor 100% afkomstig van de biologische landbouw. De wol is afkomstig uit Patagonië (Zuid-Amerika) , waar de merino schapen op grote hoogte in soms koude omstandigheden grazen. Daardoor hebben ze een bijzonder warme en zachte vacht. Kleding gemaakt van deze wol heeft dezelfde eigenschappen.
De firma Reiff Strickwaren GmbH, is lid van het IVN (Internationaler Verband der Naturtextilwirtschaft). Daarmee hebben zij zich verbonden aan een verregaande ecologische, sociale en milieu- en diervriendelijke standaard.

Pure Matters verkoopt daarnaast wolfleece vesten en wol/zijde shirts van het merk Engel. Dit bedrijf is lid van het IVN vanaf het eerste uur. Meer over het bedrijf en de materialen: www.engel-natur.de.

Meer informatie over de bedrijven Stulpenkult en Flomax volgt binnenkort.